Het Ten Brinke Group Tournament draagt Stichting Joni een warm hart toe. Jaarlijks doneren wij de overgebleven toernooishirts aan deze stichting en trachten hiermee een positief steentje bij te dragen! Dit jaar zal Stichting Joni met een eigen stand op het toernooi aanwezig zijn.


Over Stichting Joni
Stichting Joni wil mensen met een beperking zichtbaar maken in de Ethiopische samenleving en hierbij een ‘thuis-gevoel’ creëren. We zijn er van overtuigd dat ieder mens, in wat voor situatie dan ook, mogelijkheden, kansen en kwaliteiten heeft. Stichting Joni legt verbinding tussen verschillende ‘werelden’ van kansen, mogelijkheden en kwaliteiten. Waar nodig geven we een duwtje in de goede richting en bieden mogelijkheden en resources wanneer dat noodzakelijk is. We stimuleren de gemeenschap door middel van onze projecten om hun eigen kracht te gebruiken om iedereen een thuis te bieden.

 

De door jullie gedoneerde shirtjes worden op dit moment gedragen door het jongens volleybalteam van de Mekanisa Deaf School. Deze kinderen zijn allemaal doof en worden ‘verafschuwd’ door de rest van de maatschappij. Door ze te laten sporten leren ze behalve plezier te maken ook diverse sociale life skills. De shirtjes worden ingezet als sporttenue, waar vaak een gebrek aan is. We hebben in totaal zes volleybal teams, drie meiden- en drie jongensteams. Daarnaast hebben we ook het voetbalproject waarbij al vijfentwintig jongens aan het voetballen zijn en competitie spelen.

- Hester Westerveld, Stichting Joni

 

Go to top