Verslag Toernooi 2013
Zaterdag 18 mei werden de eerste vier wedstrijden gespeeld. Desportivo Brasil won de openingswedstrijd gelijk met 4-0 tegen Anji. PSV won met 3-0 van het Regio team
en de ambities waren helder.
De weergoden waren ons tijdens het toernooi goed gezind, op zondag was het sportpark zon overgoten en genoten de bezoekers van een dag vol topvoetbal. FC Twente en sc Heerenveen eindigden in de pool exact gelijk en moesten door penalty’s uitmaken wie de winnaar werd. Een droomscenario voor de finale dag, de finale zou gaan tussen een Nederlandse en een buitenlandse club, zoveel was zeker.
Maandag was de finaledag. Het regio team trapte af tegen FC Anji en trok na penalty’s aan het kortste eind. PSV en Desportivo Brasil plaatsten zich voor de finale en Twente en Bayer Leverkusen werden dus door hen naar de kleine finale verwezen.
In een spannende finale won Desportivo Brasil door 1 minuut voor tijd de 1-0 te scoren. Een terechte winnaar, al waren de talenten aan elkaar gewaagd.

Beste Keeper, beste speler, fair play cup
Zoals elk jaar bepaald een speciaal aangestelde commissie de beste keeper en de beste speler van het toernooi. De scheidsrechters en assistenten beoordelen
welk team de Fair Play titel mag voeren.
Beste keeper: Yanick van Osch
(PSV) Zijn rust en overzicht vielen op.
Beste speler: Wellington Bueno Antunes Junior
Een fantastische spelbepalende speler.
Fairplay cup: Feyenoord Ghana
Na elke wedstrijd werden de ploegen met een rapportcijfer beloond. Eventuele gele en rode kaarten werden uiteraard door de scheidsrechters en assistenten in de beoordelingen van de teams.

Eindrangschikking:
1.Desportivo Brasil
2.PSV
3.F.C. Twente
4.Bayer Leverkusen
5.Feyenoord Ghana

 

 

Go to top